محسن قاسم زاده روز جمعه در در جمع خبرنگاران با اعلام این خبر افزود: عملیات یاد شده در جنوب شهرستان آبیک و شمال شهرستان بویین زهرا که کانون بیابانی استان قزوین محسوب می شود، انجام شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قزوین یادآور شد: عملیات مقابله با بیابان در اراضی ملی استان قزوین با سه روزش کنترل و هدایت هرزآب ها به سمت مناطق بیابانی، بذرکاری گونه هاق مقاوم به خشکی و کم آبی و همچنین قرق و ممنوعیت استفاده دام ها در اراضی دارای وضعیت شکننده انجام شده است.
قاسم زاده همچنین گفت: تثبیت شن های روان نیز در مناطق بیابانی استان قزوین به منظور جلوگیری از انتشار ریزگردها از دیگر اقدامات انجام شده در حوزه بیابان از سوی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری بوده است.
این مسوول خاطرنشان کرد: با فعالیت های انجام شده از سوی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری قزوین، با وجود کاهش نزولات جوی و خشکسالی تا حد زیادی از سرعت بیابانی شدن اراضی استان قزوین گرفته شده و با روند پایداری روبرو هستیم.
وی اظهار داشت: توسعه اراضی بیابانی خطرات و عواقب جدی اقتصادی و اجتماعی را به دنبال دارد و موجب از بین رفتن فرصت های کشاورزی،تشدید کاهش سطح سفره های آب زیرزمینی، آسیب به جاده ها و زیرساخت ها و خالی شدن روستاها از سکنه می شود بنابراین مقابله با بیابان زایی از اهمیت بالایی برخوردار است.
این مسوول خاطرنشان کرد: مقابله با بیابانی شدن اراضی نیازمند یک کار فرادستگاهی است و به همکاری و مشارکت دستگاه های مختلف از جمله محیط زیست، جهاد کشاورزی، آب منطقه ای و جوامع محلی از جمله روستاییان، دامداران و کشاورزان نیازمند است.
بیش از ۶۰ درصد مساحت استان قزوین را اراضی ملی تشکیل می دهد
ااز حدود ۹۰۰ هزار هکتار اراضی ملی در استان قزوین ۲۹ هزار را هکتار بیابان تشکیل می دهد.